Benvinguts !


Avui he donat d’alta aquest bloc aprofitant els mitjans que ens ofereixen les noves tecnologies.

Es una idea que em ballava pel cap des de fa temps, però el desconeixement dels recursos per poder-lo fer i la possibilitat limitada d’accedir a la Xarxa no m’ho permetien.

Ara, un cop resolts aquests inconvenients, voldria anar reflectint a Lleixes tots aquells fragments llegits, que d’una forma o altra, m’han fet aturar la lectura per dedicar-hi uns moments de reflexió.

En tot cas, no busqueu cap intencionalitat en aquest bloc. Si més no, només la de divulgar fragments literaris que, personalment, crec interessants, bells i/o sorprenents i que, mitjançant Lleixes, comparteixo a la Xarxa per a qui li vingui de gust gaudir-ne o reflexionar-hi.

Tampoc busqueu cap comentari crític a l’obra en qüestió: no tinc prou coneixement, ni tampoc considero oportú ni prudent evaluar la feina d'altres. Per això, en alguns casos trobareu enllaços a d'altres blogs on sí que s'exerceix la crítica i/o la recenció. A Lleixes només trobareu transcripcions de petits fragments de l’obra, així com la ressenya que, en cada cas, la pròpia editorial publica a la contraportada.

Per tant, les obres sel·leccionades són fruit d’un interès purament personal. Obres triades perquè em venen de gust de llegir (i no criticar). Sense cap mena d’intencionalitat.

Si voleu, gaudiu de Lleixes


Nota:
No és intenció de LLEIXES interferir, lesionar o vulnerar cap dret de propietat intel·lectual. Si alguna persona o entitat creu que malgrat tot d’alguna manera s’ha creat algun perjudici, només cal que ho comuniqui en el correu d’aquest bloc.




Addendum (7 de desembre de 2010)

En aquests dos anys i escaig, Lleixes ha anat creixent i s'ha anat fent un lloc entre la "bogeria" online, entre d'altres blogs sobre literatura molt més ben fets, i molt ben escrits. El blog ja té uns quants seguidors, cosa que agraeixo molt, però malauradament, encara té molt poca participació. El motiu crec saber quin és, però no m'interessa esmenar-lo per res del món (més amunt ja he deixat clar el motiu pel què vaig crear Lleixes).

Però també, en aquests dos anys i escaig en els que Lleixes s'ha donat a conèixer a la Xarxa, he tingut diferents sorpreses, una de les quals, el plaer de poder contactar amb l'autor o autora d'algun dels llibres llegits; sobretot gent agraïda que valora positivament qualsevol revisió, crítica, cometari o escrit sobre els seus llibres.

Per això, vull aportar el meu petit granet de sorra per ajudar modestament a gent que, per un motiu o un altre, he sabut que escriuen i tenen obra publicada o que han contactat directament amb Lleixes, enviant-li el seu llibre. Els llegiré i els inclouré a 
Lleixes.
I ho faré aprofitant l'etiqueta genèrica Lleixes amagades que fins ara utilitzava per incloure petits comentaris innocents, despreocupats i amb poc fonament, sobre sensacions, inquietuds o, directament, dubtes al voltant dels llibres.
D'aquesta manera els podreu identificar de la resta de repertori del blog.

Descobriu-los vosaltres també!



Addendum (26 de gener de 2014)

Malgrat la meva prudència i tot hi haver refusat fins ara a fer qualsevol comentari crític... hi ha llibres que, un cop llegits, provoquen un sentiment que necessites comunicar-lo a algú. Jo ho faig a partir d'ara aquí, a Lleixes

Comentaris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entrades populars d'aquest blog

Les cròniques marcianes - Ray Bradbury

La veïna - Isabel-Clara Simó

Nosaltres - Ievgueni Zamiatin

-Uf, va dir ell - Quim Monzó

El gobelet dels daus - Max Jacob

Amore - Giorgio Manganelli